Přenosný monitor EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
První dvě kapitoly práce jsou věnovány rozboru teoretické části problematiky týkající se přenosného EKG monitoru. Tyto kapitoly si kladou za cíl podrobněji seznámit čtenáře s danou problematikou pro následné snazší pochopení dalších kroků při realizaci přístroje uvedených v následujících kapitolách. První kapitola je spíše lékařského charakteru. Popisujeme zde anatomii a funkční vlastnosti srdce. V následující kapitole se zabýváme podrobněji elektrokardiografem a podmínkami pro jeho správnou funkci. Další kapitoly jsou věnované samotné realizaci zařízení. Zabýváme se zde problematikou sestavení funkčního přenosného EKG monitoru. Tato praktická část začíná čtvrtou kapitolou, kde je sestaveno blokové schéma přístroje a rozebírá požadované parametry zařízení. Následující nejobsáhlejší kapitola je věnována podrobnému rozpisu jednotlivých elektrických obvodů včetně výpočtu jednotlivých komponentů. Poslední kapitola popisuje výsledek realizace a měření na pokusných osobách.
The first two chapters are devoted to theoretical analysis of issues relating to portable EKG monitor. This chapters are aimed to further acquaint the reader with the issue for subsequent easier of understanding on further steps in the implementation of the device which will be contain in the following chapters. The first chapter is mainly a medical nature. We describe the anatomy and functional properties of the heart. In the next chapter we are deal with detail of electrocardiograph and the conditions for its proper function. Other chapters are devoted to the actual implementation of the facility. We are dealing with the issue of build functional portable EKG monitor. This practical part begins by fourth chapter, which consists block diagram of the device and discusses the required parameters. Next most extensive chapter is devoted to a detailed breakdown of the electrical circuit, including the calculation of the individual components. The last chapter describes the implementation and outcome measurements on test persons.
Description
Citation
VEPŘKOVÁ, H. Přenosný monitor EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (místopředseda) Ing. Robert Vích, DrSc. (člen) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-10
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Dr. Odstrčilík se dotázal proč studentka nerealizovala výrobek deskou plošných spojů. Doc. Hubálek požádal o umístění napěťových děličů do prezentovaného schématu a dále zeptal se zda by vstupní část bylo možné realizovat +- 2,5 V a jaké jsou požadavky na předzesilovače a jejich šumové vlasnosti. Doc. Rozman se dotázal co je to šumové číslo a jaké je jeho optimální hodnota. Studentka odpověděla na otázky oponenta i členů komise a obhájila diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO