Příprava a charakterizace tenkých organických fotovoltaických vrstev

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na přípravu organických solárních článků a charakterizaci jejich vlastností. Teoretickou část tvoří rešerše zaměřená na současné poznatky v této oblasti a základní teoretické poznatky o mechanizmech fungování organických solárních článků. Experimentální část práce se zaobírá přípravou solárních článků, přičemž se zaměřuje na velkoplošné články, a charakterizací základních elektrických a optických vlastností těchto článků.
This bachelor thesis focuses on preparation of organic solar cells and characterization of their properties. The theoretical part consists of literature search focused on current findings in this area and basic theoretical knowledge of the mechanisms of solar cells functioning. The experimental part of the thesis deals with the preparation of solar cells, targeting large cells, and characterization of basic electrical and optical properties of these cells.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, M. Příprava a charakterizace tenkých organických fotovoltaických vrstev [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen) prof. RNDr. Vítězslav Otruba, CSc. (člen) doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Klučáková – Byly již zkoumané materiály použity pro velkoplošné uspořádání? Taraba – Existují ve zkoumaných materiálech oxidovaná a redukovaná forma účinné látky? Veselý – Jak byl oxid titaničitý ovrstvován? Je vztah (3) v práci v pořádku? Jak se ve vztahu projeví fakt, že se jedná o vícesložkový systém?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO