Využití Paretovy analýzy pro zpracování výrobních dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá realizací Paretovy analýzy v systému COMES Modeller. V první části je popsána Paretova analýza a Lorenzova křivka spolu s postupem, jak správně aplikovat Paretovu analýzu na data získaná z výrobního procesu. Dále jsou zmíněny i další metody, které mají uplatnění v průmyslu. Paretova analýza je poté s nimi srovnána. Druhá část se zaměřuje na systém COMES a na návrh implementace a realizaci Paretova diagramu do tohoto systému.
This bachelor's thesis deals with the realization of Pareto analysis in the system COMES Modeller. The first part describes the Pareto analysis and Lorenz curve, together with instructions, how to properly apply the Pareto analysis on data obtained from the manufacturing process. Furthermore, they are also mentioned other methods, which have applications in industry. Pareto analysis is then compared with them. The second part of this thesis focused on the system COMES and design implementation and realization Pareto chart in this system.
Description
Citation
RUČKA, P. Využití Paretovy analýzy pro zpracování výrobních dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO