Rychlé zpracování obrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Zvětšující se množství dat v moderním zpracování obrazu vyžaduje nový postupy v psaní algoritmů. Největší překážkou pro úspěšné zrychlení algoritmu je paralelizace a následná optimalizace. Programy jako CUDA a OpenCL s modifikovaným programovacím jazykem a rozhraním pomáhají s tímto problémem a otevírají paralelní zpracování širšímu okruhu lidí. V této práci zabývám základy zpracování obrazu a tomu jak paralelizace algoritmů může urychlit zpracování obrazu.
An increasing amount of data in modern image processing requires a new approach in algorithms. The biggest obstacle for successful speed up of an algorithm is parallelization and subsequent optimization. Architectures like CUDA and OpenCL with modified programing languages and interfaces help to overcome this obstacle and bring parallel computing to a broader audience. In this paper I take a look at basics of image processing and how parallelization can speed up the algorithms in image processing.
Description
Citation
RYCHLÝ, I. Rychlé zpracování obrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) PhDr. Milan Smutný, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (člen) doc. Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (člen) PhDr. Ludmila Neuwirthová, Ph.D. (člen) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (člen) Mgr. Jaromír Haupt, Ph.D. (člen) Mgr. Jana Kopecká (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentoval svou práci s drobnými chybami v gramatice a výslovnosti. Vedoucí vytkl absenci rešerše a formální chyby. Doporučil práci k obhajobě se známkou D Jazykový konzultant poukázal na styl jazyka a formální úpravu. Navrhl známku C Oponentka nebyla přítomna, posudek přečetl místopředseda dr. Smutný. Poukázala především na gramatické chyby. Doporučila práci k obhajobě se známkou C. Student zodpověděl otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO