Posouzení vlivu územního plánování na cenu pozemků v Bernarticích nad Odrou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vlivem územního plánování na cenu pozemků v obci Bernartice nad Odrou. Je zde popsán teoretický základ pro ocenění nemovitých věcí, analyzována dokumentace územního plánu v obci a formou případové studie provedeno ocenění dvou vybraných pozemků. Oba pozemky jsou oceněny cenou zjištěnou a cenou obvyklou a to ve třech stupních podle daných podmínek územního plánu. Jedná se o stupně využití parcel jako pozemků zemědělských, určených k zastavění podle územního plánu a pozemků stavebních. Na základě výsledků výpočtů je provedeno zhodnocení cen v jednotlivých fázích a jejich zdůvodnění.
This thesis deals with the impact of a planning on land prices in the village Bernartice nad Odrou. A theoretical basis for an evaluation of an immovable property is described, then a documentation of the planning in the village is analysed and in the end, an evaluation via a case study of two selected lands is made. Both of these lands are evaluated by a determined price and a usual price in the three levels according to the conditions of a local plan. There are levels using plots such as an agricultural land, a land designed for building-up according to the local plan and a building land. The evaluation is based on calculation results in the particular phases. Finally, results justification is presented.
Description
Citation
GLOGAROVÁ, T. Posouzení vlivu územního plánování na cenu pozemků v Bernarticích nad Odrou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO