Daňové ráje a jejich využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce pojednává o problematice zdanění ve vybraných daňových rájích. V práci je nejprve nastíněna charakteristika jednotlivých daňových rájů a jsou vymezeny základní pojmy spojené s touto problematikou. Následně jsou analyzovány vybrané daňové ráje, jejich daňový systém a typy společností, které zde lze založit. Následně jsou na modelovém příkladu nastíněny výhody zdanění ve vybraném daňovém ráji.
The master thesis deals with the issue of taxation in selected tax havens. The thesis first outlines the characteristics of particular tax havens and the basic concepts related to this issue. Afterwards, selected tax havens, their tax system and companies that can be cre-ated there are analysed. Subsequently, on a model example are outlined advantages of taxation in selected tax haven.
Description
Citation
VÍŠKOVÁ, B. Daňové ráje a jejich využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. František Freiberg, CSc. (předseda) Ing. Jiří Ficbauer, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Otázky vedoucího - JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D.: Od jaké výše daňové úspory je podle Vás výhodné přesunout aktivity do daňového ráje? - zodpovězeno Jaké budou podle Vás další kroky EU vůči daňovým rájům? - zodpovězeno Otázky oponenta - Ing. Marie Baštýřová: S jakými počítáte náklady na Vámi zvolenou struktury společnosti v případě, že by podnik vyplácel podíly na zisku? - zodpovězeno Ing. Jiří Ficbauer, Csc., MBA: Myslíte si, že by byl upřednostněn formální stav proti skutečnému při posuzování o vzniku stálé provozovny? - zodpovězeno Ing. Pavel Svirák, Ph.D.: Čím se společnost zabývá? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO