Daňové ráje a jejich využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá daňovými ráji a jejich využitím. V teoretické části jsou vymezeny základy daňových rájů a jejich využití. Další částí práce je analýza daňových rájů na Blízkém východě. V této části se práce zaměřuje na země jako Bahrajn, Katar nebo Spojené arabské emiráty. Na základě zjištěných skutečností jsou stanovena doporoučení pro konkrétní společnost s cílem snížení zdanění.
Master thesis deals with tax havens and their utilization. In the teoretical part are defined fundaments of the tax havens and their utilization. Next part of thesis is analysis of tax havens in the Middle East. In this part focus is on coutries like Bahrain, Qatar or United Arab Emirates. Based of founded facts are concluded recommendations for concrete company with aim to reduce taxation.
Description
Citation
MALÝ, J. Daňové ráje a jejich využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. František Freiberg, CSc. (předseda) Ing. Jiří Ficbauer, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Otázky vedoucího - JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D.: Který z Vámi analyzovaných daňových rájů byste osobně vybral Vy sám pro své případné podnikání? - zodpovězeno Jaké kroky EU vůči daňovým rájům v následujících rocích očekáváte? - zodpovězeno Otázky oponenta - JUDr. Stanislav Krejčí: Co je podstatou tzv. doložky nejvyšších výhod, která je součástí smlouvy o zamezení dvojího zdanění s Kuvajtem? - zodpovězeno Obsahuje i jiná SZDZ, kterou má Česká republika uzavřenu tuto doložku? - zodpovězeno V čem spatřujete výhodu či přínos v možnosti výkonu ekonomické činnosti v navrhovaných státech? - zodpovězeno Ing. Pavel Svirák, Ph.D.: Co si představujete pod "přesun příjmů do daňového ráje"? - zodpovězeno Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D.: S Vámi uvedenou částkou - skutečně byste společnosti tento přesun doporučil? Jak chcete finance dostat z daňového ráje zpět do ČR? - zodpovězeno Ing. Pavel Svirák, Ph.D.: Proč jste se zaměřil na blízký východ? - zodpovězeno Ing. Jiří Ficbauer, Csc., MBA: Vy jste zmínil, že se jedná o strojírenskou společnost - takže chcete tuto výrobu do Bahraimu přesunout? Kdo bude takovoutu sesterskou společnost vlastnit? - zodpovězeno prof. Ing. František Freiberg, Csc.: Zmiňujete výhody ve financování - můžete to rozvést? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO