Posouzení vlivu územního plánování na ceny pozemků ve městě Žďár nad Sázavou a jeho okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce řeší změny územního plánování a jejich celkový vliv na výslednou cenu pozemků. Vybrané pozemky jsou v lokalitě Dolní Rožínka a Žďár nad Sázavou, v místní části Stržanov. U obou pozemků jsou stanoveny ceny zjištěné a obvyklé pro jednotlivé fáze územního plánování. Tyto fáze se člení na pozemky zemědělské, jiné, které jsou územním plánem určeny k zastavění a pozemky určené k zastavění podle územního rozhodnutí. Konečné vyhodnocení určuje, jak odlišné jsou ceny pozemků ve třech fázích územního plánování a srovnání cen obou pozemků navzájem v jednotlivých lokalitách.
This thesis addresses the changes in land-use planning and their overall impact on the final price of land. Selected sites are in locations Dolní Rožínka and Žďár nad Sázavou, in the local area Stržanov. Both plots are established and customary prices recorded for individual phases of spatial planning. These phases are divided into agricultural land, other land-use plan that is designed for building and land intended to be built according to zoning. Final evaluation determines how different land prices in the three phases of spatial planning and price comparison of the two plots each other in different locations.
Description
Citation
BALARINOVÁ, P. Posouzení vlivu územního plánování na ceny pozemků ve městě Žďár nad Sázavou a jeho okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO