Tříválcový zážehový motor s excentrickým klikovým mechanismem pro osobní vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V úvodní části se tato práce zabývá vyšetřením excentricity klikového mechanismu na jednotlivé veličiny kinematiky a dynamiky klikového mechanismu analytickým výpočtem v programu Matlab. Dále jsou pak porovnány jednotlivé možnosti vyvážení momentů setrvačných sil a navržena jejich konkrétní provedení pro zvolenou hodnotu excentricity. V další části je navržen pomocí analytického výpočtu samotný klikový hřídel. Pro navržený klikový hřídel poté byly vyšetřeny parametry vlastního a vynuceného torzního kmitání. S využitím těchto získaných parametrů byla provedena analýza napjatosti v programu Ansys.
The first part of this thesis deals with the examination of the eccentricity of the crank mechanism for individual variables kinematics and dynamics of crank mechanism, analyticaly computed in Matlab. Then it compares the different possibilities of balancing moments of inertia forces and propose a specific design chosen for the value of eccentricity. In the second part is designed a model of crankshaft mechanism based on the investigated parameters. These parameters were carried out by structural analysis in Ansys.
Description
Citation
FAIMAN, J. Tříválcový zážehový motor s excentrickým klikovým mechanismem pro osobní vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Hinner (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student komisi seznámil s obsahem svojí diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Komise položila následující doplňující otázky: Na straně 7 prezentace diplomové práce jsou zobrazeny vztahy pro rychlost a zrychlení, jakým způsobem jste došel ze vztahu pro rychlost ke zrychlení? Ztrátový výkon je určen pro celý motor nebo pouze jednu válcovou jednotku? Student položené otázky zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO