Analýza počtu podlaží a vlivu lokality a na výši obvyklé ceny rodinných domů v okrese Náchod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je posouzení, do jaké míry je cena obvyklá vybraných rodinných domů ovlivněna lokalitou v okrese Náchod. Teoretická část je věnována vysvětlení základních pojmů a problematiky z oblasti oceňování věcí nemovitých, především rodinných domů. Jsou zde popsány nejpoužívanější metody používané pro oceňování nemovitých věcí. Praktická část je zaměřena na popis a ocenění šesti vybraných rodinných domů pomocí nákladové a porovnávací metody dle vyhlášky a porovnávací metody nevyhláškové. Součástí je i ocenění pozemků v jednotném funkčním celku. Získané ceny jsou přepočteny na ceny jednotkové a vyhodnoceny.
The aim of this thesis is to assess the extent to which it is levied on the usual price of houses affected by the location in the district Náchod. The theoretical part explains the basic concepts and issues in the field of valuation of real property, especially houses. There are described the most common methods used for valuation of immovable property. The practical part focuses on the description and awards selected six houses using a cost comparison method according to the decree and comparative non-regulation method. It also includes the valuation of land in a single functional unit. Acquired prices are converted to unit prices and evaluated.
Description
Citation
KOLÁŘOVÁ, A. Analýza počtu podlaží a vlivu lokality a na výši obvyklé ceny rodinných domů v okrese Náchod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO