Analýza vlivu lokality a typu konstrukce na výši obvyklé ceny rodinných domů v Havlíčkově Brodě a okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem práce je posouzení, do jaké míry je cena obvyklá vybraných rodinných domů ovlivněna lokalitou a typem nosné konstrukce. Dalšími úkoly jsou zjištění nákladové ceny rodinných domů dle platného oceňovacího předpisu a zjištění orientační ceny porovnávací metodou dle platného předpisu včetně ceny pozemků v jednotném funkčním celku. Dalším úkolem je vytvoření databáze nabídkových cen srovnatelných objektů, pomocí které se stanoví metodou přímého porovnání tržní cena rodinných domů. V závěrečné části diplomové práce je provedeno srovnání zjištěných cen rodinných domů.
The main objective is assessment to which extent the usual price of selected houses is affected by the location and type of structure. Further tasks are finding the cost price of houses according to the valid valuation regulations and finding approximate price comparison method according to the valid valuation regulations, including the price of land in a single functional unit. Another task is to create a database of offered prices of comparable objects through which is determined by a direct comparison of the market price of houses. In the final part of the thesis is a price comparison of observed houses.
Description
Citation
FORMAN, R. Analýza vlivu lokality a typu konstrukce na výši obvyklé ceny rodinných domů v Havlíčkově Brodě a okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO