Konstrukce a výroba střižného nástroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce popisuje konstrukci a výrobu postupového nástroje, který slouží pro výrobu úchytných ok na vozy Škoda Octavia combi. Jsou z materiálu 1.0396. Byla zpracována literární rešerše z oblasti stříhání a ohýbání. Tyto technologie byly použity pro výrobu požadovaného dílu. V nástroji jsou zároveň vyráběny levé a pravé díly, které jsou zrcadlové. Jsou zde také řešeny různé problémy při konstrukci. Nástroj by měl mít životnost 3 000 000 dílů. Provozuje se na 160 tunovém výstředníkovém lisu Dirinler řady CDCS P81. K lisu je připojena automatická rovnačka a odvíječka, tudíž není potřeba obsluha. Nástroj je už předán a je zapojen v plném provozu.
The bachelor work describes construction and production of the progressive tools, which is used for production of lugs for car Škoda Octavia combi. The lugs are made from material number 1.0396. There were elaborated research from the field of shearing and bending. These technologies were used for production of desired part. In the instrument are made both left and right parts, which are mirror. There are also solved different difficulties in the construction. The instrument should have life cycle 3 000 000 of produced parts. The instrument is used in the 160 tons eccentric press of brand Dirinler, model CDCS P81. To the eccentric press is connected automatic straightener and dispenser, so that there is not necessity of service. The instrument is given yet and is involved in the full operation.
Description
Citation
ŠINCL, J. Konstrukce a výroba střižného nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student seznámil zkušební komisi s obsahem své bakalářské práce a odpověděl na otázky oponenta. Otázky: 1. Co jsou rovnací a podávací stroje? 2. Je možné tak komplikovaný tvar nástroje vyrobit s drsností 0,8? 3. Jaký druh materiálu střižníku jste volil a proč? 4. Bude nástroj povrchově upraven?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO