Výpočet ztrát v závislosti na konfiguraci distribuční sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá výpočtem ztrát v závislosti na konfiguraci distribuční sítě. První část práce je zaměřena na obecnou teorii týkající se některých používaných výpočetních metod ustáleného chodu. Další část se teoreticky věnuje technickým ztrátám, možnostem jejich ovlivnění a jejich výpočtu. V praktické části je provedena volba výpočetní metody ustáleného chodu. Tato metoda je implikována do navrženého programu v programovacím prostředí MATLAB. Dále jsou na základě částečného měření v distribuční síti a za pomocí navrženého programu stanoveny velikosti odběrů mřížové sítě. Pro stávající mřížovou síť je navržen její rdiální provoz. V poslední části práce jsou počítány ztráty této sítě pro oba oba zmiňované provozy.
This master‘s thesis deals with the calculation of losses depending on the configuration of the distribution network. The first part focuses on the general theory regarding some used calculation methods of steady operation. The next part is theoreticly dedicated to the technical losses, possibilities of their influencing and their calculation. In the practical part is carried out the choice of calculation method of steady operation. This method is implicated into the proposed program in programming environment MATLAB.Furthermore, on the basis of a partial measurement in the distribution network and using the proposed program are determined the sizes of offtakes of mesh network. For the existing mesh network is designed its radial operation. In the last part are calculated the losses of this network for both of these mentioned operations.
Description
Citation
DOMES, F. Výpočet ztrát v závislosti na konfiguraci distribuční sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student odprezentoval výsledky své diplomové práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta vedoucím práce, ing. Paarem, student odpovídal na otázky z oponentského posudku. V následné diskusi se student snažil odpovídat na dotazy prof. Hradílka resp. ing. Topolánka ohledně zvolené topologie sítě resp. zvolených ustálených stavů pro výpočet ztrát a rozložení zatížení na jednotlivé odběry počítané sítě. Dále student odpovídal na dotazy doc. Drápely ohledně rizik nepřesnosti výsledků, vlivu harmonických na ztráty na vedení. Na závěr student reagoval na připomínku doc. Blažka ohledně rovnice 2.2 a seznamu symbolů a zkratek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO