Výkonová záblesková bateriová jednotka pro fotografii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem zábleskové jednotky s maximální energií záblesku 400 Ws. Regulace je prováděna délkou záblesku. Jako zdroj energie jsou použity Li-Ion články o celkovém napětí 21 V a kapacitou 5200 mAh. Součástí této práce jsou obvody, které zajišťují regulaci výkonu výbojky délkou impulzu, napájení, změnu velikosti stejnosměrného napětí (měnič), nabíjení a hlídání minimálního napětí článků.
The main subject of this bachelor thesis is the design of a flesh unit with a maximum output performance of 400Ws. Regulation is performed by the length of flash. The source of energy used is generated by Li-Ion cells with a total voltage of 21 V and capacity of 5200 mAh. Part of this design include circuits that provide power control to the flash tube, the resizing of the DC voltage (changing), the charging and monitoring of the minimum battery voltage.
Description
Citation
DAŠOVSKÝ, J. Výkonová záblesková bateriová jednotka pro fotografii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO