Posouzení výkonnosti firmy pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením finanční výkonnosti firmy Bučovice Tools, a.s. pomocí statistických metod. Teoretická část popisuje problematiku finanční analýzy, analýzy časových řad, regresní analýzy a korelační analýzy. V praktické části jsou vybrané ukazatele finanční analýzy podrobeny statistické analýze k odhalení závislosti mezi ukazateli a ke stanovení predikce budoucího vývoje. Na základě zjištěných finančních výsledků je firma porovnána s oborovým průměrem a s vybraným podnikem v odvětví a jsou navrženy možnosti ke zlepšení ekonomické situace.
The master’s thesis deals with the evaluation of financial efficiency of the company Bučovice Tools, a.s. using statistical methods. The theoretical part describes financial analysis, time series analysis, regression analysis and correlation analysis. In the practical part, the selected indicators of financial analysis are subjected to statistical analysis to detect dependence between indicators and to determine the prediction of the future development. Based on the financial results, the company is compared with a chosen company and with average indicators of the industry and are designed possibilities to improve the economic situation.
Description
Citation
PASTYŘÍK, J. Posouzení výkonnosti firmy pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polák, Dr. (člen) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
doc. Lajtkepová: Jaké jsou náklady spojené s prezentací firmy na veletrzích? Jaký bude mít prezentace firmy na veletrzích efekt? - zodpovězeno doc. Myšková: Jaký je váš názor na vývoj ukazatelů doby obratu pohledávek a doby obratu závazků a jejich vliv na cash flow? Jak byste definoval výkonnost ve vztahu k údajům, které čerpáte z finančních výkazů? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO