Způsoby uvedení nového produktu na trh

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavní cílem diplomové práce Způsob uvedení nového produktu na trh je doporučit manažerům společnosti Schrack Technik spol. s r.o. příhodnou marketingovou strategii pro možné zavedení nového produktu na český trh. Tímto produktem jsou různé typy nabíjecích stanic pro elektromobily. Kvůli komplexnosti hlavního cíle jsou stanoveny dva dílčí cíle, které na sebe navazují a přispívají k vypracování hlavního cíle. Prvním dílčím cílem je definovat situaci firmy na českém trhu pomocí různých typů analýz (Finanční, PESTE, SWOT a Porterova analýza 5 sil), najít silné a slabé stránky a zhodnotit potenciální hrozby a příležitosti, které by z uvedení nabíjecích stanic plynuly. Druhý dílčí cíl je zhodnotit zdali je elektromobilový průmysl atraktivní pro firmu anebo ne.
The main objective of the diploma thesis Ways of introduction of the new product in the market is to evaluate and choose suitable marketing strategy for the management of company Schrack Technik spol. s r.o. which is considering introduction of the new product in the market. The new product is electric vehicle charging station. Due to comprehensiveness of the main objective there are also set two partial objectives which are interconnected and contribute to its elaboration. First partial objective is to define company´s situation on the market applying financial analysis, analysis of internal and external environment (Porter´s five forces, PESTE, SWOT analysis) which should help to find company´s strength and weaknesses, evaluate possible threats and opportunities. Second partial objective is to evaluate whether the electro mobile industry is attractive or not.
Description
Citation
MLEJNEK, J. Způsoby uvedení nového produktu na trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Hynek Peřina (místopředseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-12
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno doc. Putnová: Jak je pro tuto firmu důležitý český trh a kolik do něj chce tato firma investovat? - zodpovězeno Ing. Peřina: Jakým způsobem jste ověřoval realitu údajů uvedených v práci? Z čeho jste odvodil marži? Jaký očekáváte trend ve vámi analyzované oblasti? - částečně zodpovězeno prof. Režňáková: Jak jste kalkuloval náklady na mzdy? Jaké informace jste získal z databáze Amadeus? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO