Využití žárového nástřiku Al pro absorpční vrstvy solárních absorbérů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V teoretické části se práce zabývá konstrukcí solárních kolektorů, dále pak teorií žárových nástřiků a anodické oxidace. V praktické části práce je uveden postup výroby spektrálně selektivního povlaku, vhodného pro solární absorbéry. Na závěr jsou prověřeny vlastnosti zhotovených vzorků pomocí snímků z termovizní kamery.
The thesis engage in structure of solar collectors in theoretical part. Secondly, theory of thermal spraying coating and anodizing is subscribed. In practical part of thesis is proposition of producing a spectral selective surface suitable for solar absorbers. Finally the properties of the samples are checked by thermographic camera shots.
Description
Citation
URBANOVSKÝ, J. Využití žárového nástřiku Al pro absorpční vrstvy solárních absorbérů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem a výsledky zadané DP. Zodpověděl dotazy oponenta a otázky komise. Otázky komise: Jaká je struktura nastříkané vrstvy žárovýnm nástřikem? Jaká je pórovitost u povlaků? Jaká je tloušťka a drsnost povlaku nástřiku? Pro absorbéry je dobrá malá nebo velká pórovitost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO