Pevnostní analýza skříně alternátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této diplomové práci je teoreticky popsán a následně prakticky proveden pevnostní výpočet skříně alternátoru, která v podmínkách provozu soutěžního vozu přechází často do havarijního stavu. Je zde využito tzv. reverzního inženýrství. Reálná součást je převedena na digitální model a pomocí MKP výpočtu analyzována. Vstupními daty pro MKP výpočet jsou data získaná při experimentálním měření na voze.
In this diploma thesis is theoretically described and then practically performed stress analysis of alternator body, which in terms of traffic racing car often passes into disrepair. It is used reverse engineering method. The real part is converted to digital model and analysed using FEM calculation. Incoming data for FEM are obtained by experimental measurement on the car.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, P. Pevnostní analýza skříně alternátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Karel Štěpánek (člen) Ing. Marek Slovák (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem řešení a výsledky své diplomové práce, zodpověděl otázky oponenta a v rámci rozpravy k diplomové práci zodpověděl následující dotazy zkušební komise: Napište pohybovou rovnici. Čím si vysvětlujete rozdílné trendy v měření a výpočtech? Jaký je rozdíl mezi harmonickou analýzou a FFT? Proč jste nevyhodnocoval napětí z MKP v místě umístění tenzometru? Jaké další kroky by bylo vhodné provést?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO