Webový systém pro správu elektronických dokumentů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá rozborem systému Open Journal System, který slouží pro publikování odborných článků prostřednictvím internetového časopisu. Vzhledem k charakteru publikovaných informací je v tomto systému propracovaný schvalovací proces, který je řízen editorem časopisu. Hlavním cílem je realizace modulu tohoto systému, jež na konci schvalovacího procesu zajistí opatření elektronických dokumentů jednotlivých příspěvků razítkem obsahujícím metadata zdrojového časopisu. Samotná práce poté přináší náhled na architekturu vývoje systému Open Journal System a stručně popisuje možnost implementace tohoto systému. Další části práce jsou již zaměřeny na dílčí kroky realizace razítkovacího modulu, který byl implementován do systému. Tento modul umožňuje editorům orazítkovat jednotlivé elektronické dokumenty PDF, které jsou publikovány v rámci časopisu a jeho jednotlivých vydáních. Modul je navržen tak, aby nekladl na editora další časové nároky při přípravě vydání čísla časopisu. Mimo jiné se čtenář dozví, jakým způsobem je možné vytvořit blokový modul, který je možné využít v postranním panelu systému pro zobrazení libovolných informací. Součástí práce je také náhled na úpravu vzhledu systému OJS. Práce obsahuje pro každou realizovanou část uživatelský návrh řešení a poté je podrobněji popsán způsob realizace v technickém popisu řešení. Pro větší ucelení jsou uváděny části kódu, které mohou sloužit jako inspirace při přípravě vlastních modifikací systému.
The aim of this diploma thesis is to provide a systematic study of Open Journal System, which is designed for electronic research papers publishing. Due to the nature of information published in this system, there is an elaborate approval process controlled by the editor. The main objective of this thesis is the realization of a system module, which would, at the end of the approval process, implement a stamp incorporating metadata of the source magazine to individual electronic documents. The thesis gives insight into the development of the structure of the Open Journal System and, briefly, describes the possibility of implementing this system. Another part of the work focuses on the sub-steps of the stamping module which was implemented into the system. This module allows editors to stamp individual electronic PDF documents that are published within the magazine and its various volumes. The module is designed to simplify the editing process of the journal with no prolongation or any other additional time required. Among other things, the reader learns how it is possible to create a block module, which can be used in the sidebar to display any system information. The work, also, previews the possibility to customize the user interface. Each implemented part contains solution proposals and, further, the implementation method and technical description is described in more detail. For better understanding and integrity of the work, stretches of the given code are also included, this might serve as an inspiration for users‘ modifications of the system.
Description
Citation
DUFKA, Z. Webový systém pro správu elektronických dokumentů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Anna Přibilová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Znáte nějaké další redakční systémy? Jaké jsou výhody OJS oproti ostatním redakčním systémům? Student odpověděl na otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO