Hlukoměr pro embedded systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh a implementace hlukoměru pro emdedded systémy. Je vytvořeno hlukoměrové čidlo. Toto čidlo obsahuje mikrofon, mikrofonní předzesilovač a ADC převodník. Čidlo je připojeno k vývojovému kitu STM32F4 Discovery, kde je zvuk zpracován. Je provedena jeho filtrace, časové váhování, výpočet hladiny hluku a provedeno váhování dle vnímání hluku. Výsledná hladina hluku je poté odeslána pomocí seriové komunikace USART. Práce také obsahuje teoretický rozbor hluku a jeho vnímání člověkem. Je popsána také použitá vývojová platforma.
The aim of this work is the design and implementation of a sound level meter for emdedded systems. It is designed sound level meter sensor. This sensor includes a microphone, microphone preamplifier and ADC. This sensor is connected to a development kit STM32F4 Discovery, where sound is processed. It is processed filtration, time weighting, calculation of sound leve and loudness weighting. The sound level is then sent via the serial communication USART. This thesis includes a theoretical analysis of noise and its human perceptions. It also describes the development platform used.
Description
Citation
STEJSKAL, T. Hlukoměr pro embedded systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Anna Přibilová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Co musíte ověřit při realizaci oktávových filtrů v aritmetice s pevnou řádovou čárkou? Je vámi zvolená jediná sekce 6. řádu v případě aritmetiky s pevnou řádovou čárkou vhodné řešení? Jaká struktura filtru je v takovém případě výhodnější? Vysvětlete, k čemu používají váhové filtry, z čeho jsou odvozeny jejich kmitočtové charakteristiky, jak se liší tvarem těchto charakteristik a použitím. Jaký typ mikrofonu by se dal ještě u vašeho hlukoměru použít? Student odpověděl na všechny otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO