Webová aplikace zobrazující polohu IP stanic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá geolokací v síti internet. Postupně jsou rozebrány možnosti geolokace a dále se práce zabývá výhradně pasivními geolokačními metodami. Pod pasivní geolokační metody patří lokační databáze, které jsou v práci popsány, jak v teoretické rovině, tak i jsou použity v praktické části, kde je naprogramován komplexní webový systém s využitím placených a volně dostupných geololačních databází. Dalším geolokačním zdrojem je databáze WHOIS. Jako doplňující data slouží naměřené zpoždění a detekce proxy. Data z placených geolokačních databází jsou dále zpracována a je vyhodnocena jejich přesnost.
Thesis deal with geolocation in internet network. There are described possibilities of geolocation and thesis is mainly focused on passive geolocation methods. Under passive geolocation belongs location databases which there are described as in theoretical way as used in practical part of thesis. In practical part there is created complex system for geolocation in internet environment which used paid and free geolocation databases. Another used database is WHOIS. Data from paid databases is processed and accuracy of databases is evaluated.
Description
Citation
MODRÁK, Z. Webová aplikace zobrazující polohu IP stanic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Vaněk, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Malenovský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Píšete, že geolokace se používá pro předcházení útoků a odhalení útočníka a pro jiné užitečné účely. Jaké jsou možnosti zneužití geolokace? Jak se vytváří geolokační databáze a proč jsou v různých databázích jiné informace? Jakým způsobem jste řešil detekci Proxy serveru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO