Simulace proudění v prvcích hydraulického okruhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu možností využitelnosti programu Autodesk Simulation CFD při simulaci proudění v prvcích hydraulického okruhu. Jedná se o komerční program aplikovaný při řešení proudění vody ve vybraných prvcích hydraulického okruhu, a to v koleně, rozšíření a v ostrém zlomu. Obdržené výsledky jsou porovnány s výsledky experimentálními z laboratorních měření a s výsledky získanými v programu ANSYS FLUENT.
The bachelor thesis is focused on the analysis of the possibilities Autodesk Simulation CFD with simulation of flow in the hydraulic circuit elements. It is a commercial program applied in solving water flow in the selected elements of the hydraulic circuit, in elbow, sudden enlargement and 90 degree sharp elbow. The obtained results are compared with experimental results from laboratory and the results obtained by the ANSYS FLUENT.
Description
Citation
BROŽA, M. Simulace proudění v prvcích hydraulického okruhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Milada Kozubková, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Lumír Hružík (člen) doc. Ing. Miloslav Haluza, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO