Počítačem řízená frézka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je navrhnout, sestrojit a naprogramovat řídící program pro CNC frézku určenou pro obrábění hliníku, dřeva či plastu. Celá kostrukce frézky je navrhnuta a vyrobeny z oceli. Stůl se skládá z hliníkové desky a hliníkových konstrukčních profilů. Vřeteno frézky je vysokootáčkový motor od firmy ATAS. Frézka je řízena pomocí softwaru vytvořeného v prostředí TwinCAT od firmy Beckhoff Automation GmbH & Co. KG.
This goal of the diploma thesis is to design, to construct and write control program for CNC milling machine designed for machining aluminum, wood and plastic. Entire structure of machine is designed and made of steel. The main table consists of an aluminum plate and aluminum structural profiles. Spindle of milling machine is a high speed motor from ATAS a.s. company. Milling machine is controlled by the program made in TwinCAT environment from Beckhoff Automation GmbH & Co. KG.
Description
Citation
HOMOLA, S. Počítačem řízená frézka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student v presentaci představil odborné komisi svou diplomovou práci. Po presentaci byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce a student odpověděl postupně na všechny položené dotazy oponenta a posléze i ostatních členů komise. Komise hodnotila odpovědi jako velmi dobré a celé jeho vystoupení ve vztahu k diplomové práci stejně jako celou práci také jako velmi dobré. Komise dále velice kladně hodnotila fakt, že došlo k realizaci funkčního zařízení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO