Energetické využití odpadů jako klíčový prvek moderních systémů odpadového hospodářství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se soustředí na analýzu současného stavu systémů odpadového hospodářství v Evropě a predikci jeho budoucího vývoje s důrazem na energetické využití odpadů. První část práce slouží k uvedení do problematiky nakládání s odpady a k popisu výpočtového nástroje NERUDA. Následuje popis sběru dat o současném stavu odpadového hospodářství v řešených státech. Závěrečná a nejdůležitější část se zabývá vysvětlením toho, jakým způsobem byl odhadnut budoucí vývoj, a analýzou výsledků optimalizační úlohy.
Bachelor thesis focuses on analyzing the current state of European waste management systems and on prediction of its future development with focus on waste-to-energy technology. First part of this thesis serves as an introduction to the waste management issue and describes a computational tool NERUDA. Following is a description of data collection about the current state of waste management in the investigated countries. The final and most important part deals with the explanation of how the future development was estimated and with analyzing the results of optimization.
Description
Citation
GUŠTARA, D. Energetické využití odpadů jako klíčový prvek moderních systémů odpadového hospodářství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Pavel Seichter, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Turek, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Kilkovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-19
Defence
Průběh a hodnocení obhajoby bakalářské práce 1. Student představil svou BP s názvem: Energetické využití odpadů jako klíčový prvek moderních systémů odpadového hospodářství 1. Student představil svou BP - Motivace pro tvorbu práce - Analýza současného stavu odpadového hospodářství - Odhad budoucího vývoje - Výsledky optimalizační úlohy - Shrnutí výsledků 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta 4. Členové komise položili dotazy k BP - O jaké zdroje dat se opírá Vámi využitý model? - Proč se upouští od skládkování. Jaké jsou environmentální dopady? - Jak skládky ovlivňují podzemní vody a jak atmosféru? 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO