Prací proces a jeho nároky na energii a vodu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce představuje profesionální praní prádla ve vsádkové pračce. Cílem je určení spotřeb vody a energií během jednoho pracího cyklu na základě archivních dat Laboratoře energeticky náročných procesů, NETME Centre. Data byla naměřena při praní s parním ohřevem a při praní s elektrickým ohřevem. Získaná data jsou zpracována v programu MS Excel a využita k jednoduchému ekonomickému zhodnocení pracího cyklu s uvážením typu ohřevu.
The thesis presents a professional washing process in washer-extractor. The aim is to appoint water and energy consumption during a washing cycle based on archive data from Laboratory of energy intensive process, NETME Centre. The data have been measured during washing with steam heating and washing with electric heating. Obtained data are processed via MS Excel software and they are used for simple economic evaluation of washing cycle.
Description
Citation
BARABÁŠOVÁ, I. Prací proces a jeho nároky na energii a vodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Vondál, Ph.D. (člen) Ing. Petr Bělohradský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
1.Studentka představila svou BP -představení pracího procesu dle bilančního modelu -sběr provozních parametrů -zpracování a vyhodnocení dat -ekonomické zhodnocení pracího cyklu 2.Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta 3.Studentka uspokojivě odpověděla na dotazy oponenta 4.Členové komise položili dotazy k BP: Co se skrývá za názvy nevizuálních testů? Jak tedy fungují? Jak jste přistoupila k nepřestnostem u měřidel? 5.Studentka uspokojivě odpověděla na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO