Využití SSR módu S pro řízení pohybů letadel a vozidel po ploše letiště

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o současných technologiích a systémech, které se využívají pro sledování a řízení pohybů po ploše letiště. Důraz je kladen na mód S, na jeho vlastnosti, možnosti využití a na požadavky přístrojového vybavení. Dále tato práce zahrnuje rozbor současné situace na letišti Brno - Tuřany a předkládá návrh nového multilateračního systému včetně jeho finanční náročnosti, který by sloužil ke sledování pohybů po ploše letiště.
The topic of this thesis relates to the state-of-art technologies and systems used for airport ground movements monitoring and guidance. Emphasis is placed on mode S of SSR, its characteristics, applications and avionics requirements. This thesis further comprises analysis of Brno - Turany Airport and it presents a new multilateration system including economical analysis, which would be used for aerodrome ground movements monitoring.
Description
Citation
DRÁPAL, S. Využití SSR módu S pro řízení pohybů letadel a vozidel po ploše letiště [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Letecký provoz
Comittee
doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Karel Třetina, CSc. (místopředseda) Ing. Radomír Janík (člen) Ing. Zdeněk Jelínek (člen) Ing. Miroslav Smola (člen) Ing. Josef Rada (člen) prof. Ing. Antonín Kazda, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO