Deformačně napěťová analýza těles s výrazně zakřivenou střednicí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá deformačně napěťovou analýzou tělesa s výrazně zakřivenou střednicí. Práce je rozdělena na tři části: část rešeršní, výpočtovou a experimentální. V první části byly odvozeny všechny potřebné vztahy pro analytický přístup a uvedeny praktické příklady. Ve druhé části je zvolený výpočtový model posuzován analyticky a numericky, rozdíly jsou diskutovány. První a druhá část jsou následně zhodnoceny. Třetí část se věnuje experimentálnímu měření. Experiment je realizován pomocí odporové tenzometrie na zakřiveném tělese ve tvaru podkovy.
The bachelor thesis deals with stress-strain analysis of the solid with highly curved centerline. The thesis is divided into three main parts: background research, computation modelling and performing of the experiment. All analytical equations and practical examples were summarized in the first part of this thesis. In second part, computation model is solved by using analytical and numerical approach. Next, the analytical and numerical approaches are compared to each other. Third part deals with experiment.
Description
Citation
PETER, O. Deformačně napěťová analýza těles s výrazně zakřivenou střednicí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO