Návrh na zavedení metodiky řízení projektu do firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce řeší problematiku řízení projektu v konkrétní stavební firmě, která se s projekty setkává denně. Zaměřil jsem se na analýzu konkrétního projektu v této firmě, který byl již zdárně realizován. Tato analýza sloužila jako výchozí bod pro navrhnutí změn společně s navrhnutím nástroje, který usnadní jejich zavedení do praxe. Zvolený problém jsem řešil srovnáním metodiky v daném projektu, s postupy oficiálně navrhovanými v odborné literatuře. Návrh nástroje byl řešen v prostředí známého programu Microsoft Excel. Podařilo se mi navrhnout nástroj, ve kterém jsou zjištěné nedostatky řešeny způsobem, který usnadňuje jejich zavedení do praxe především využitím jednoduchého prostředí a výstupů přehledných pro uživatele. Tento nástroj tedy slouží především k eliminaci zjištěných nedostatků a tím usnadnění a zjednodušení řízení projektu v praxi.
This diploma theses deals with the challenges of a project management in a particular construction company that handles projects on daily basis. I focused on the analysis of a particular project in this company, that has been successfully implemented. This analysis served as a starting point for the designing of the changes, as well as a devising a tool that simplifies the set up of the changes into practice. Selected problem was solved by comparing the project management methodology in the project with the project management practices officially proposed in the literature. Tool design was carried out in the environment of Microsoft Excel. I managed to design a tool in which the shortcomings are treated the way that facilitates their implementation into practice, especially by using an easy environment and outputs well-arranged for the user. This tool is therefore mainly used to eliminate the identified shortcomings and thus to facilitate and simplify project management in practice.
Description
Citation
VOJTA, L. Návrh na zavedení metodiky řízení projektu do firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kříž, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-12
Defence
Otázky vedoucího práce - odpovězeno. Otázky oponenta práce - odpovězeno. Ing. Doubravský Cíle práce - Co je výstupem srovnání metodik s navrženým projektem? Odpovězeno Které metodiky jsou brány v úvahu? Odpovězeno Existuje komerční aplikace, kterou by bylo možné využít? Odpovězeno doc. Půža Jakým způsobem se u projektu projevuje rozdílnost legislativ v jednotlivých zemích? Odpovězeno Ing. Kříž Je navržená metodika použitelná i v jiných odvětvích? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO