Dělící zařízení tyčí z barevných kovů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem dělícího zařízení pro výrobu polotovarů pro zápustkové kování. Jejím obsahem jsou navržené technologické, konstrukční řešení, návrhové a kontrolní výpočty potřebné pro samotnou konstrukci dělícího zařízení. V samotném závěru jsou v práci řešena i nebezpečná místa pro obsluhu a údržbu stroje, pomocí analýzy významných nebezpečí. Výsledkem práce je konstrukční návrh strojní části podle daného zadání.
This thesis deals with the structural design dividing equipment for producing blanks for forging. Its contents are designed technological, structural design, design and check calculations needed for the actual construction of the dividing device. The conclusion of the work dealt with a dangerous place for the operation and maintenance of the machines by analyzing significant hazards. The result is the structural design of machine parts according to the assignment.
Description
Citation
FORMAN, L. Dělící zařízení tyčí z barevných kovů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO