Technické plasty pro specifické aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská se zabývá plasty z hlediska jejich tepelné a chemické odolnosti. První část se zabývá vlastnostmi a využitím vybraných plastů. Další část práce je věnována popisu tepelné a chemické odolnosti. Vybrané plasty jsou tabulkově porovnávány v ohledu na jejich odolnost. V závěru jsou plasty na základě zjištěných údajů porovnány a je vyhodnocena vhodnost použití v prostředí s vyššími teplotami a v prostředí s agresivními chemickými účinky.
This bachelor’s thesis is focused on heat resistance and chemical resistance of plastics. The first part deals with properties and usage of selected plastics. The second part includes description of heat resistance and chemical resistance. Selected plastics are compared in table by their resistance. In conclusion the plastics are compared by detected data and suitability of plastics in environment with higher temperatures and aggresive chemical impacts.
Description
Citation
VRÁTNÝ, M. Technické plasty pro specifické aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Zkušební komise byla studentem seznámena s obsahem bakalářské práce a otázky oponenta byly zodpovězeny. Otázky: 1. Z jakého materiálu je vyrobena PET-láhev a jakou technologií? 2. Co je to polymetylmetaakrylát, tj. PMMA? 3. Jak lze měřit tvrdost u plastů? 4. Co znamená zkratka PPO? 5. Jak by probíhala tahová zkouška u plastů ve srovnání s kovy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO