Pomůcky pro podporu chůze - rešeršní studie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá pomůckami pro podporu chůze. Exoskelety a aktivní (robotické) ortézy zaznamenaly od svého počátku velký vývoj a mají širokou škálu využití. V této práci se budu věnovat aktivním ortézám, které jsou určené pro zdravotně postižené a seniory. Popsány jsou koncepce pomůcek a v poslední době realizované projekty. Součástí práce je návrh hodnotících kritérií a zhodnocení jednotlivých koncepcí podle těchto kritérií. Na závěr jsou shrnuty hlavní pokroky ve vývoji a problémy, které je ještě třeba překonat.
This thesis is focused on walking aids. Exoskeletons an active (robotic) orthosis have achieved great development since its inception and have a large range of application. In this thesis I will focus on active orthosis that are intended for the disabled and the elderly. Described are the concepts of walking aids and recently implemented projects. Part of this thesis is an evaluation criteria proposal and evaluating of each concept according to these criteria. In the end the main developmental progress and problems yet to be overcome are summarized.
Description
Citation
GAZDA, O. Pomůcky pro podporu chůze - rešeršní studie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Švancara, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. László Iván, Ph.D. (člen) doc. Ing. Luboš Náhlík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-26
Defence
Posluchač představil běhen asi 10 minut svou bakalářskou práci. Následně odpověděl na všechny otázky oponenta a dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO