Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení finanční situace podniku Petr Hobža, výrobce Strážnických brambůrek, a to na základě vybraných ukazatelů finanční analýzy. Podkladem pro zhodnocení finančního hospodaření podniku se staly účetní výkazy za období 2009 – 2013. Na základě zjištěných skutečností jsou naformulována opatření a návrhy vedoucí k odstranění či eliminaci odhalených problémů.
The bachelor thesis is focused on the evaluation of financial situation of company Peter Hobža, well-known as „Strážnické brambůrky“ brandname maker, on a basis of selected financial indicators. A background of the evaluation has been established by company´s financial statements of period from 2009 to 2013. Based on found facts, there are many appropriate proposals and various actions suggested for elimination of specific problems.
Description
Citation
TOTKOVÁ, K. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Boris Popesko, Ph.D. (předseda) Ing. Vilma Svojanovská (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Svirák: Jaké tržby by měl obchodník zajistit, aby zisk z prodeje zboží pokryl náklady na jednoho pracovníka? - zodpovězeno doc. Popesko: Co udává ukazatel rentability tržeb? Existují významné rozdíly v tomto ukazateli mezi firmami v různých odvětvích? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO