Hluková mapa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámení se s problematikou měření hluku a tvorby hlukových map v geografických informačních systémech. V první jsou vysvětleny fyzikální základy zvuku a je pojednáno o prostorové, atmosférické a fyziologické akustice. Práce také pojednává o účincích hluku na člověka a technice pro jeho měření. V další části popisuje geografické informační systémy a hlukové mapy. Poslední část je o praktické tvorbě hlukových map, zahrnuje popis reálného měření, výsledky a hodnocení.
The aim of this paper is to introduce the measurement of noise and create a noise map in a geographic information system. The first part is focused on describing the physical properties of sound in space, atmospheric and physiological acoustics. It also deals with the physiological effects of noise on the human body and technology needed for measure and process noise. Other part describes the structure of a geographic information system and noise map. The last part is about the practical creation of noise maps, includes a description of the real measurement results and evaluation
Description
Citation
LOKAJ, J. Hluková mapa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Definujte dozvukovou vzdálenost. Za pomoci Fletcher-Munsovy křivky přibližně stanovte, na jakou frekvenci je nejcitlivější lidský sluch při hladině hlasitosti 80 Phonů. Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. položil otázku: Jak probíhalo měření? Jaký charakter má hluk v místech měření? Jak byly zpracovány hlukové mapy? Prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. položil otázku: Jaká je maximální povolená rychlost v obytné zástavbě? Jaký je vliv hluku na růst obezity a rozvoj placenty? Ing. Lukáš Smital, Ph.D. položil otázku: Jaká je přidaná hodnota oproti měření hlukových map v laboratorních cvičeních? Doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. položil otázku: Budete výsledky dávat k dispozici obci, ve které jste hlukové mapy měřil? Student odpověděl na otázky. Student neobhájil bakalářskou práci. Student práci doplní s ohledem na závažné obsahové i formální nedostatky.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO