Možnosti řízení myoelektrické protézy horní končetiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem algoritmu pro rozeznání jednotlivých prstů a vzorů v elektromyografickém signálu pro následné řízení protézy horní končetiny. Součástí je také testování a analýza vybraného postupu.
The purpose of this work is to propose an algorithm to differentiate fingers and patterns in electromyographic signal for further use in upper limb prosthetics control. Testing and analysis of proposed method is included.
Description
Citation
CHALUPA, D. Možnosti řízení myoelektrické protézy horní končetiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Vysvětlete pojem "dělení vysokých a nízkých frekvencí v desetině spektra". Vysvětlete pojmy "průběžná sumace vzdáleností" a "semikumulativní vzdálenost", uvěďte v čem se liší. Proč úspěšnost rozeznání v procentech uvádíte s přesností na setiny? Jaký význam má úspěšnost rozlišení na 43,75 %? Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. položil otázku: Proč jste volil páskové elektrody? Student odpověděl na otázky oponenta a členů komise. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO