Zjišťování klimatických vlivů na degradaci různých typů fotovoltaických článků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je pojednáváno o fotovoltaických článcích. Jsou zde rozebrány i základní pojmy zdroje záření pro sluneční články. Obsahem je nahlédnutí do problematiky polovodičů a historie a vývoj FV článků. Nemalá část se zaobírá možnou degradací fotovoltaických článků. V jedné z kapitol je snaha přiblížit některé druhy fotovoltaických článků a popis výroby těchto modulů. Praktická část se zaobírá samotnou degradací fotovoltaických modulů a jeho vyhodnocením.Následně se srovnává s udávanými hodnotami od výrobce.
In this work are discussed photovoltaic cells. There are also discussed basic concepts of radiation source for solar cells. Also mentioned the issue of semiconductors and even the history and evolution of the solar cells. A large part deals with possibilities of photovoltaic cells degradation. In one chapter is an attempt to bring some types of photovoltaic cells and a description of the production of these modules.The practical part deals with photovoltaic modules degradation and its evaluation. Following part compares measured values with the values provided by producer of photovoltaic modules.
Description
Citation
PEROUTKA, T. Zjišťování klimatických vlivů na degradaci různých typů fotovoltaických článků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Jaká byla přesnost použitého multimetru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO