Matematické modely v epidemiologii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá matematickými modely, které se využívají v epidemiologii. Jejím cílem je popis a sestavení základního Kermackova-McKendrickova modelu a jeho následná analýza. Práce se také věnuje modifikacím tohoto modelu a ilustraci na konkrétních datech. V neposlední řadě je u vybraných modelů vyšetřována stabilita ve stacionárních bodech.
This bachelor's thesis deals with the mathematical models which are used in epidemiology. The aim of this thesis is a description and a creation of basic Kermack-McKendrick model and its analysis. The thesis is also dedicated to modification of this model and illustration on the concrete data. Last but not least, the stability of the selected models is checked in the stationary points.
Description
Citation
SKOPALOVÁ, K. Matematické modely v epidemiologii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. Mgr. Zuzana Hübnerová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Štarha, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Irena Hlavičková, Ph.D. (člen) Mgr. Aleš Návrat, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Zdeněk Opluštil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO