Stav fotovoltaiky v zemích Evropské unie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zabývá rozborem současného stavu fotovoltaiky v Evropské unii. První část je zaměřena na technickou stránku věci - principy, komponenty, způsoby použití. Ve druhé části je pak zkoumán ekonomický, politický a rozvojový pohled. Na základě průzkumu současného plnění stanovených cílů Evropskou komisí pro rok 2020 byla provedena predikce plnění plánu podle dvou možných scénářů. Následuje rozbor makroprostředí (pomocí PEST analýzy) a mikroprostředí (prostřednictvím SWOT analýzy. Cílem je na základě těchto průzkumů zhodnotit stav ve vybraných státech Evropy pro investora, který má zájem podílet se na rozvoji fotovoltaiky v Evropské unii.
Present state analysis of photovoltaic in Europan union is aim of this semestral thesis. First part is focused on technical aspects - principals, components and applications. However economics, policy and development aspects are primary objective. Research of Europan comission targets in 2020 and feasible of meeting them are assessed by two various scenarios. To analyse microenvironment and macroenvironment SWOT nad PEST analysis are used. These analysis are focused for investors who wants to participate in the development of photovoltaic in Europan union.
Description
Citation
KADA, T. Stav fotovoltaiky v zemích Evropské unie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Jiří Ovsík (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Zabýval jste se metodami likvidace FV elektrárny? Jaká je situace v ČR a proč jste ji do práce nezahrnul? Co je to Opportunty study a co obsahuje? Student seznámil zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO