Hobby CNC frézka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce slouží jako experimentální ověření 3D návrhu hobby CNC frézky za použití dílů vytisknutých na 3D tiskárně z materiálu ABS. Práce je pojata jako úvod širší veřejnosti do problematiky CNC frézek a 3D tisku a následně jako návod ke konstrukci vlastní frézky. Důraz byl kladen na co nejnižší cenu při zachování dostatečné přesnosti a dostupnost dílů.
This diploma thesis serves as experimental proof of real world capabilities of computer designed hobby CNC milling machine with its parts printed on a 3D printer. First half is a brief introduction of CNC technologies to non-professional audience. Second part together with 3D model works as manual to build your own machine. Priority was to keep costs to minimum with decent accuracy still in mind.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Hobby CNC frézka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc. (předseda) prof. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. (místopředseda) RNDr. Martin Kuba, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO