Analýza a hodnocení rizik stavebního díla potravinářského provozu od projektu po realizaci
Risk analysis and evaluation of a construction work in food industry operation from design to implementation
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou a hodnocením kvalitativních, environmentálních, bezpečnostních rizik a nebezpečí, aplikací vhodné metodiky na konkrétní stavební dílo, na konkrétní podmínky projektu, prostředí stavby, stavební dodavatelské firmy a zavedení stavby do provozu. Z ČSN EN 31010 Management rizik - Techniky posuzování rizik jsou pro práci vybrány nástroje – analýza možných vad a jejich důsledků (FMEA), univerzální matice rizikovosti analýzy (UMRA), analýza nebezpečí a kritických kontrolních bodů (HACCP), Paretův diagram. Cílem diplomové práce je analyzovat a posoudit kvalitativní, environmentální a bezpečnostní rizika vybraných stavebních procesů a v podmínkách zavedeného integrovaného systému řízení zpracovat jednoduché nástroje pro jejich řízení a eliminaci. This thesis is dealing with analysis and evaluation of quantitative, environmental, safety risks and dangerous, application of suitable methods to the concrete building work, to the concrete conditions of the project, surroundings of the building site, construction contractor's firms and implementation building site into operation. From ČSN EN 31010 Risks management – Risks assessment techniques were selected for work tools – Analysis of potential defects and their consequences (FMEA), Universal Matrix of Risk Analysis (UMRA), Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP), Pareto diagram. The aim of this thesis is to analyze and assess the quality, environmental and safety risks of selected construction process and conditions established and integrated management system to handle simple tools for the management and elimination.
Keywords
management rizik, rizika, nebezpečí, stavební dílo, environment, bezpečnost, risks management, risks, hazard, building work, environment, safetyLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Řízení rizik stavebních konstrukcíComposition of Committee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)Date of defence
2015-06-24Process of defence
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/40959Source
LABOUNEK, M. Analýza a hodnocení rizik stavebního díla potravinářského provozu od projektu po realizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.Collections
- 2015 [174]