Ocenění výše škody způsobené přívalovým deštěm na rodinném domě v obci Nesovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na výši ocenění škody, vzniklé přívalovým deštěm, na rodinném domě v obci Nesovice. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy a metody oceňování, zejména metoda nákladového ocenění nemovitosti a analytická metoda opotřebení. V druhé části jsou teoretické poznatky využity k ocenění škody na již zmíněné nemovitosti. Je proveden výpočet časové ceny nemovitosti před pojistnou událostí. V položkovém rozpočtu vyčísleny náklady na opravy poškozených konstrukcí a poté zjištěna časová cena po provedení oprav. Cílem diplomové práce je zasvětit čtenáře do problematiky tématu oceňování nemovitosti při vzniku škody.
The thesis focuses on the valuation of damage caused by torrential rain to the family house in the village Nesovice. In the first part the basic terms and assessing methods are defined. In the second part, there are applied methods of appraisal of damage on the family house. There is the value of the property calculated before the insurance event. In the itemized budget, there are quantified the cost of repairs of damaged constructions and then detected current value after repairs. The aim of the thesis is to dedicate readers to the problem of assessment.
Description
Citation
KRAUS, J. Ocenění výše škody způsobené přívalovým deštěm na rodinném domě v obci Nesovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO