Návrh a měření asynchronního motoru malého výkonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje návrhu a měření asynchronního motoru malého výkonu. V první části je popsána konstrukce a princip funkce asynchronního motoru. Následující část práce se zabývá analytickým výpočtem vlastností třífázového asynchronního motoru. Dále jsou pomocí programu Maxwell provedeny analytické výpočty a výpočty metodou konečných prvků. V závěru jsou tyto výpočty porovnány s výsledky z měření.
This bachelor thesis deals with design and measurement of a small induction motor. The introduction describes a structure and an operating principle of the induction motor. The following part deals with analytical calculation of three-phase induction motor‘s properties. Next are executed an analytical calculations and a finite element method calculations by the Maxwell software. In the end are these calculations compared with results from measurement.
Description
Citation
FIŠER, J. Návrh a měření asynchronního motoru malého výkonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dohnal, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student obhajoval závěrečnou práci na téma Návrh a měření asynchronního motoru malého výkonu. Prezentoval provedený výpočet v programu Maxwell. Představil výsledky měření motoru a porovnal je s výsledky simulace. Odpověděl na otázky oponenta. V následné diskuzi odpovídal na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO