Zajištění kvality služeb v datových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou zajištění kvality služeb v datových sítích. První část práce obsahuje teoretický rozbor, kde je popsána technologie Quality of Services a její mechanismy. V závěru teoretické části jsou rozebrány jednotlivé systémy front. Druhá část práce je zaměřena na návrh a realizaci laboratorní úlohy s cílem na prokázání teoretických znalostí a vyhodnocení vhodného systému front v závislosti na poskytnutých službách.
The thesis deals with the issue of ensuring the Quality of Service (QoS) in data networks. The first part is theoretical, where is described QoS technology and her mechanisms. At the end of the theoretical part, possible queuing systems are shortly presented. The second part of the thesis deals with the design and implementation of a laboratory exercise with the aim of proving theoretical knowledge and evaluating the suitability of a certain queuing system according to the provided services.
Description
Citation
MAREČEK, P. Zajištění kvality služeb v datových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen) Ing. Václav Uher, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO