Technologie pro "webcast"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o technologiích pro tvorbu webcastu a možných metodách pro jeho uskutečnění. Na úvod jsou zde rozepsány teoretické poznatky o přenosu multimédií po internetu. Poté následuje výčet základních metod pro webcast. V dalších částech práce jsou jednotlivé metody blíže popsány, uvedeny jejich výhody a nevýhody a porovnány. Tato práce také pojednává o hardwarových a softwarových nástrojích, nutných k realizaci webcastu. Dále je uveden návrh nejvhodnější metody pro uskutečnění webcastu vzhledem ke stanoveným požadavkům a následně je provedena jeho realizace.
This bachelor´s thesis discusses technology for creating webcast and possible methods for its implementation. To begin with, there is mentioned theoretical knowledge about the transmission of multimedia over the Internet. This is followed by a list of basic methods for webcast. In the following parts, these various methods are described in detail with their advantages and disadvantages and they are compared. This thesis also discusses the hardware and software tools necessary for implementing the webcast. Finally, there is a design suggestion for the most appropriate method for making a webcast with respect to the stipulated requirements and subsequently made its implementation.
Description
Citation
ŠVEHLÁK, M. Technologie pro "webcast" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Sýkora (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Z jakého důvopdu jste použil 2 odlišné HW konfigurace pro testování? Existuje možnost, kdy na media serveru nastavíte pouze omezený počet příjemců tak, abyste zamezil ztrátě kvality výsledného videa. Jakým způsobem byste danou situaci realizoval? Dělalo se transkódování u přenosu streamu? Jaké bylo zpoždění streamu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO