Databáze nebiometrických a sekundárních biometrických znaků osob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá detekcí sekundárních biometrických a nebiometrických znaků v obraze za využitím identifikace osob. Tyto znaky popisuje a kategorizuje. Dále se zabývá návrhem struktury databáze, ve které pracuje s~maskami a~kategoriemi znaků pro jejich zpracování. Tato práce bude moci být prakticky využita ke strojovému učení.
This paper is dealing with the detection of secondary biometric and nonbiometric characteristics in the picture, for the use of person identification. These characteristics are described and categorized. It also deals with the design of the database structure, which works with masks and categories of characteristics for their processing. This work might be practically used for machine learning.
Description
Citation
MLÝNKOVÁ, B. Databáze nebiometrických a sekundárních biometrických znaků osob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Doložte formulár(e) s podpisem dokládajícím souhlas snímaných osob se zpracováním snímku v databázi podle príslušného zákona. Není chybou, že jsou na nekterých snímcích zachyceny dve osoby ci jejich cásti? Jak budou v budoucnu algoritmy reagovat na takové snímky a jaký vliv to bude mít na trénovací proces ci na vyhodnocování úspešnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO