Generátor harmonických signálů pro simulaci modelů analogových obvodů

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je prozkoumat možnosti generování diskrétního harmonického signálu na obvodu ASIC a FPGA za účelem simulace analogových obvodů. V teoretické části jsou rozebrány vybrané algoritmy, které se nejvíce hodí pro tuto aplikaci. V praktické části jsou jednotlivé algoritmy realizovány a je určen vhodný algoritmus pro danou aplikaci s ohledem na požadované vlastnosti signálu.
The purpose of this paper is to explore the posibilities of genarating harmonic signal on a ASIC and FPGA chip with emphasis on simulation of analog circuits. In theoretical section the algoritms suited best for this purpose are expained. In practical section these algorithms are realized and a conclusion is drawn based on required properties of signal.
Description
Citation
TOMÁNEK, J. Generátor harmonických signálů pro simulaci modelů analogových obvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Maschke, CSc. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále student zodpověděl doplňující otázky: 1) Jaký jste použil nástroj pro syntézu? 2) Kde je v práci simulace analogových obvodů (která je uvedena v názvu práce)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO