Vybrané formy podnikání a jejich zdaňování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zdaňováním příjmů fyzických osob z podnikání a jiné samostatné činnosti. Jejím cílem je porovnat daňovou zátěž živnostníků a společnosti s ručením omezeným a na základě zjištěných poznatků navrhnout kroky vedoucí k daňové optimalizaci. Za pomoci modelové situace porovnává, za kterých podmínek je vhodné podnikat jako živnostník a kdy jako společnost s ručením omezeným u konkrétního poplatníka.
The bachelor thesis deals with taxation of personal business and other self-employment incomes. The main aim is to compare tax burden of one man business and Limited Liability company thus according to the research suggest steps leading to the tax optimalization. With using model situations it compares whether it is sufficient to do business as a sole trader or as a Limited Liability Company according to a particular tax payer.
Description
Citation
IŠTVÁNKOVÁ, Š. Vybrané formy podnikání a jejich zdaňování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Ing. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Kristína Sághy Estélyi, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen) Ing. Monika Hodinková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
otázka oponenta práce - odpovězeno doc. Bartoš: Na co je zaměřen sortiment zboží v obchodě? - odpovězeno doc. Bartoš: Kde je nejbližší konkurence? - odpovězeno doc. Bartoš: Jak je nastavena cenová hladina? - odpovězeno doc. Bartoš: Jak se projevuje sezónnost? - odpovězeno Ing. Pivodová: Jaké další výhody má tato právní forma společnosti? - odpovězeno doc. Bartoš: Má tento živnostní nějaké nedobytné pohledávky? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO