Analyzátor proudové smyčky 0(4) - 20 mA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou proudové smyčky. Jsou zde popsány její základní části a možnosti použití. Pro vyvíjený analyzátor je proveden rozbor hlavních funkcí. Důraz je kladen na režim zdroje a měření. Tyto funkce jsou klíčové pro testování a simulaci proudové smyčky. Dále je popsána sériová komunikační sběrnice SPI, která je využita pro přístup k displeji analyzátoru. K vyhodnocování spolehlivosti obvodů je vybrána a popsána metoda FMEA. V praktické části je popsán vývoj analyzátoru a popis jeho jednotlivých bloků. V poslední části je provedena aplikace metody FMEA na vybrané poruchové stavy.
The subject of master´s thesis the problematics of current loop. Within the thesis, the basic components of current loop and the possibilities of its usage are described. There has also been an analysis made of the crucial functions of analyzer which is currently being in the process of development. A focus is put on mode of source and measure. The related functions are crucial in terms of testing and simulation of current loop. Furthermore, the SPI is described and it is used to establish access to the analyzer’s display. The usage of FMEA method has been chosen for the purpose of circuit’s reliability assessment. Practical part describes development of the analyzer and its parts. FMEA method application for selected fault states is presented in final part.
Description
Citation
MLÁDEK, O. Analyzátor proudové smyčky 0(4) - 20 mA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Jiří Ovsík (člen)
Date of acceptance
2015-06-08
Defence
Student seznámil zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO