Komparace přesnosti různých teplotních čidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá přesným měřením teploty za využití různých snímačů teploty a různých teploměrů. Jsou prostudovány odporové senzory teploty, termoelektrické články a nejistoty měření. V praktické části jsou matematicky i graficky vyjádřeny výsledky při měření ve třech teplotních bodech. Důraz je v práci kladen na přesnosti jednotlivých snímačů teplot. Práce taktéž obsahuje laboratorní úlohu vytvořenou pro předměty zabývající se diagnostikou.
The Bachelor thesis deals with precise temperature measurument using various temperature sensors thermometers. Resistive temperature sensors, thermocouples and measurument uncertainty are studied. In practical part are mathematically and graphically presented results of measuring in three temperature points. Emphasis is placed on the accuracy of individual temperature sensors. The thesis also includes a laboratory task created for subject matters dealing with diagnosis.
Description
Citation
SZOTKOWSKI, R. Komparace přesnosti různých teplotních čidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Frk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Maliňák (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Co jsou to nejistoty typu A a B? 2) Lze překonat energii zakázaného pásu i jinak než zvyšováním teploty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO