Zdaňování příjmů právnických osob v České republice a ve Švédsku - komparace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá komparací zdaňování právnických osob v České republice a ve Švédsku. Hlavním cílem je poté srovnat systém zdaňování příjmů v těchto dvou zemích a stanovit výši daňové povinnosti u dvou modelových poplatníků.
This bachelor's thesis is dealing with a comparison of tax on corporate income in the Czech Republic and Sweden. Mein task is to compare taxation of individuals in both of the countries and to calculate total tax liability of a particular taxpayer.
Description
Citation
SOBOTKOVÁ, V. Zdaňování příjmů právnických osob v České republice a ve Švédsku - komparace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Dana Martinovičová, Ph.D. (předseda) JUDr. Lenka Hrstková Dubšeková (místopředseda) Ing. Michaela Baranyková (člen) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Otázky oponenta práce: zodpovězeno. Doc. Ing. Dana Martinovičová, Ph.D.: Jaký je vlastní návrh pro stanovení základu daně na základě provedené komparace? Jak má vypadat algoritmus výpočtu daně z příjmu? "Návrhy a doporučení vedoucí k optimalizaci" - připomínky k naplnění pokynů pro vypracování. Proč si studentka vybrala Švédsko pro srovnávání? Kdo je příjemce výstupů? V jakém poměru plynou daně do státního rozpočtu? Ing. Michaela Baranyková: Diskuse k upřesnění návrhů. Jsou zájmy poplatníka stejné jako zájmy finanční správy? Ing. Lenka Zemánková, Ph.D.: S jakým cílem studentka práci vypracovávala? JUDr. Lenka Hrstková-Dubšeková: Co by z práce studentka doporučila zákonodárci, aby navrhl pro změnu zákona o daních z příjmů, abychom si vzali interpretaci ze Švédského systému. Analyzovala studentka jak významný příjem do státního rozpočtu jsou daně z příjmů?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO