Určení geotechnických a hydrogeologických charakteristik vybraných zemin a stanovení jejich vhodnosti pro založení stavby na příkladu lokality v Českém masivu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je zhodnotit geotechnické a hydrogeologické charakteristiky lokality v Českém masivu. Prvním úkolem práce je rešeršní činnost popisu lokality a jejího přilehlého území. Dále se práce bude zaobírat geotechnickým průzkumem, který bude stanoven z jednoduchých odkryvných prací přímých, zejména se bude jednat o vrtné sondy. Na závěr práce se z odebraných zemin provede zrnitostní zkouška, ze které se pomocí empirických vzorců odvodí hydraulická vodivost. Pro ověření hydraulické vodivosti se provede jednoduchá vsakovací zkouška a dojde k porovnání výsledků.
The aim of this bachelor thesis is to evaluate the geotechnical and hydrogeological characteristics of the site in the Bohemian Masive. The first objective is search procedure description of the site and its adjacent areas. Futher work follows up the geotechnical survey that will be determined by simple dicest exposure work, especially a drilling probes. In the conclusion of the thesis is the collected soil tested in grain size distribution test, which will be used, along with empirical formulas, for inference of hydraulic conductivity. To verify the hydraulic conductivity the simple infiltration test is made and then results are compared.
Description
Citation
BLAHUT, D. Určení geotechnických a hydrogeologických charakteristik vybraných zemin a stanovení jejich vhodnosti pro založení stavby na příkladu lokality v Českém masivu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO